توکوپی یک سس برزیلی است که از آب ریشه مانیوک تهیه می شود. با رنگ زرد شدید و فرآیند آماده سازی طولانی به دلیل سیانید سمی موجود در آب میوه مشخص می شود و پس از پخته شدن سس گوجه دلپذیر به درستی از بین می رود.
توکوپی اغلب روی غذاهای اردک و ماهی سرو می شود اما می توان از آن به عنوان پایه ای برای انواع سوپ نیز استفاده کرد.
سس باربیکیو سفید یک غذای مخصوص آلاباما است که در سال 1925 توسط باب گیبسون اختراع شد. این بر اساس سس مایونز با افزودن نمک، فلفل سیاه، شکر و سرکه است. این سس تند معمولا برای تهیه گوشت مرغ و خوک استفاده می شود.
بر خلاف سایر سس ها، خمیر سس باربیکیو سفید در گوشت نفوذ می کند و طعم هایی به آن می دهد که در هر لقمه وجود دارد.
پومارولا یک سس سنتی توسکانی است. با گوجه فرنگی، ریحان، سیر، روغن زیتون و نمک درست می شود. گوجهفرنگیها را به قطعات کوچکتر برش میدهیم و سپس در قابلمهای با برگهای سیر و ریحان قرار میدهیم.
این ترکیب پخته می شود و سپس گوجه فرنگی ها را از صافی یا آسیاب غذا عبور می دهند.
وقتی آب اضافی گوجه فرنگی تبخیر شد روغن زیتون و نمک را به مخلوط اضافه می کنیم و سس را برای مدت کوتاهی می پزیم تا کاملا پخته شود.
این سس گوجه فرنگی ساده معمولاً در تابستان تهیه می شود و سپس تا زمستان در شیشه ها نگهداری می شود و از پومارولا با انواع پاستا استفاده می شود.
سس نان یک سس سنتی بریتانیایی است که قدمت آن به قرون وسطی می رسد. این سس معمولاً با ترکیبی از پیاز، شیر، کره، پودر سوخاری درشت تهیه شده از نان کهنه و چاشنی هایی مانند نمک، فلفل، جوز هندی، میخک و برگ بو درست می شود.
پیازها را با میخک پر می کنند و همراه با چاشنی ها در شیر می پزند. مخلوط را از روی حرارت برداشته و در جای گرمی می گذاریم تا شیر برای چند ساعت طعم دار شود. پودر سوخاری و کره را با شیر مخلوط می کنیم و مخلوط را روی حرارت می گذاریم تا سس غلیظ شود.